» VERHALEN 
Genealogie van de familie Brinkman(n)
HENNY BRINKMAN (1.1.8.4.3.1.2) op zoek naar eigen achtergond

Henny Brinkman (1.1.8.4.3.1.2) op zoek naar eigen achtergond
Henny (Hendrikus, Hubertus) Brinkman uit Dalen heb ik slechts anderhalf jaar gekend. Ik wist niet dat hij familie was (onze opa's waren broers). We woonden notabene gedurende een korte periode slechts een kilometer van elkaar.

Toen hij drie jaar geleden bij mij aan de deur kwam en zich voorstelde als 'Brinkman', wisten we meteen dat we verwanten waren. Na onze kennismaking hebben we ons intensief, samen met zijn zoon Eddy en schoondochter Aaltje, met de stamboom bezig gehouden.
Door de vele verhuizingen in zijn jeugd en de oorlog was Henny de banden met de familie Brinkman kwijtgeraakt. Na zijn pensionering kreeg hij de tijd en de gelegenheid op zoek te gaan naar de oorsprong van zijn familie. Hij reisde het hele land door, maakte contacten in Hilversum, Breda, Apeldoorn, Steenwijk, Wolvega, Grouw, Sneek, Groningen, Leeuwarden, Zorgvlied enz. Ook ontdekte hij dat niet alleen hij, maar ook andere familieleden zich bezig hielden met genealogie.

Zijn zoeken was zo grondig dat hij binnen een jaar de schema's op papier had. Het werd hem steeds duidelijker dat het mogelijk was om alle nakomelingen van de Nederlandse tak van Johann Frederik Brinkman en Aaltje Berends Kruis te achterhalen en in zijn schema te krijgen. Het was zijn bedoeling een familieboek samen te stellen. Hij nam het initiatief tot het zoeken van de stamhoeve Brinkmann te Süd-Merzen en van de nazaten in Duitsland.

Inderdaad, op een mooie lentedag in maart 1990, zijn we gezamenlijk naar Duitsland gegaan en maakten kennis met de familie op de Bauernhof Brinkmann. We ontdekten niet alleen dat de Bauernhof sinds 1490 door Brinkmann bewoond moet zijn geweest, maar ook dat het stamboomschema van Henny precies paste in het schema van Heiner Brinkmann een nazaat van Johann Dirk.
 
In de zomer, na dit voor ons historische bezoek, werd hij ernstig ziek en overleed op 3 april 1991.
Henny Brinkman heeft de oorsprong van zijn familie gevonden en door zijn zoeken heeft hij nieuwe verbindingen gelegd.
 
 Ria Bout- Brinkman, Slagharen

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Aanmelden
meer
 
Privacyverklaring
meer
 
Verantwoording
meer
 
Links
meer
 
Adverteren
meer
 
Contact
meer