» DE SNEUPER 
Genealogie van de familie Brinkman(n)
Het wapenschild van de familie Van Balen

Het bordje met ‘De Enkele Lelie’
 
Op mijn verjaardag in 1993 kwam mijn achterneef Eddy Brinkman op bezoek. In die tijd was dat niets bijzonders omdat we druk doende waren met onder ander het lezersaantal van het blad ‘Diderik tho Brinkhues’ naar een vervijfvoudiging op te vijzelen. Hetgeen ons overigens nog steeds niet gelukt is. Met een te klein clubje waren we met een aantal zaken bezig: een familieblad te runnen, genealogisch onderzoek te doen en familieverhalen te verzamelen via interviews en archieven.
Een totale verrassing was dat Eddy iets had meegebracht: een ontbijtbordje met daarop het familiewapen van de familie Van Balen!
Eddy had als plateelschilder het wapen op het bordje gemaakt, zoals alleen Eddy dat kan.
Ik had aanvankelijke gedacht dat hij het gemaakt als ter herinnering aan mijn moer die een jaar eerder was overleden. Mijn moeder is een ‘Van Balen’. Maar onmiddellijk realiseerde ik mij dat we een gezamenlijke overgrootmoeder hadden, namelijk Gala van Balen (1844 – 1916). Het was ter ere van haar dat Eddy het bordje beschilderd had.
Ik heb het bordje 17 jaar gekoesterd , tot het kwijt is geraakt tijdens de Grote Verhuizing in 2009.
 
Tot nu toe heb ik mijn plannen om naspeuring te doen naar het wapenschild en naar de mensen die het wapenschild gebruikten, nog niet kunnen verwezenlijken.
Maar….wordt vervolgd.....

terug
 
 
 

Inloggen


 

Aanmelden
meer
 
Privacyverklaring
meer
 
Verantwoording
meer
 
Links
meer
 
Adverteren
meer
 
Contact
meer